Info GWP

DSC01770

Ontdekkingsklassen “fauna en flora” aan zee voor de 3de leerjaren

Jaarlijks gaan onze derde leerjaren in juni voor enkele dagen naar zee. Als afsluiter van het schooljaar krijgen ze een goedgevuld   programma voorgeschoteld.

De heen- en terugreis gebeurt met autobusP1010526, we overnachten in een hotel vlakbij de duinen op 10 minuutjes wandelen van het strand.

Dagelijks worden er lekkere maaltijden opgediend voorzien van de nodige drankjes. Een vieruurtje staat ook op het menu.

P1010536De dagen worden gevuld met leuke strandspelen, bouwen van zandkastelen, schelpen verzamelen en strandexploraties edm. Ook is er een daguitstap voorzien naar Plopsaland De Panne. Dit alles gekruid met de nodige zon maakt deze GWP onvergetelijk.

Zoals jullie vaststellen een GWP om niet te missen !

 

 

Sportklassen te Kluisbergen voor de 4de leerjaren

Ieder jaar trekt het vierde leerjaar in juni naar het recreatiedomein Kluisbos te Kluisbergen (Ruien) voor een sportieve GWP.

Kluisbergen ligt in de Vlaamse Ardennen in een zeer rustige en groene omgeving. Een boswandeling met een aantal bijzonderheden zoals Peetje & Meetje en De Vierschaar horen zeker bij de geplande activiteiten.

 

 

We logeren in Villa Vogelsanck en hebben het gebouw voor ons alleen. In de Villa zijn er kamers van 4 tot 6 personen en is er ook nog een slaapzaal. Buiten is er een kleine speeltuin waar de kinderen, tijdens een vrij moment, op kunnen ravotten.  Eten doen we in het recreatiedomein zelf.

 

De maaltijden zijn zeer verzorgd en lekker en er wordt rekening gehouden met vegetariërs en aparte diëten.

Overdag zijn de dagen gevuld met sport en spel.

 

 

Per dag wordt er 2uur sport gegeven door een monitor en de andere sport- en spelactiviteiten worden door de leerkrachten zelf verzorgd.  Er is een grote sporthal waar we gebruik van kunnen maken als deze vrij is.

 

 

Binnen het domein van Kluisbergen bevindt zich ook een avontuurlijk parcours waar de leerlingen zich met plezier aan wagen. Hetzelfde geldt voor de aanwezige speeltuinen.  Indien het weer het toelaat, en dit is meestal wel het geval, maken we gebruik van het prachtige openluchtzwembad.

Na een weekje GWP staan de leerlingen sociaal sterker in hun schoenen!

Ze leren omgaan met elkaar binnen andere situaties, geloven meer in hun eigen kunnen en staan zelfstandiger in de wereld.

Dit is echt de perfecte GWP om het vierde leerjaar met glans af te sluiten!

 

 

Zeeklassen voor onze 5de leerjaren

 

Avonturenklassen voor onze 6de leerjaren

De zesdesklassers gaan elk jaar op avonturenklassen in de Ardennen.

_k2Wij logeren in “château d’Insegotte” te Filot.

We starten onze avonturenweek met een echte schattenjacht. Eerst bezoeken we de burcht van Logne, om daarna in groepjes op ontdekkingstocht te gaan.

In de loop van de week worden we dan echte avonturiers. In samenwerking met LPM gaan we kajakken op de Ourthe , dat is een  tochtje van 8km . Daarna nemen we ook nog deel aan een echte mini-adventure : dead-ride, rappel, rotsklimmen en apenbrug staan dan op het programma.

Bij onze verblijfplaats hoort ook nog een groot domein. Daar kunnen we voluit sporten maar ook in het bos mogen we kampen bouwen en spannende avondspelletjes organiseren _k1

De grotten van Remouchamps bewonderen , een bezoek van een valkenier en nog veel meer leuke belevenissen kan je  meemaken tijdens de GWP van het 6de leerjaar.